دستگاه ساخت افزایشی ذوبی Liquid 3D Printing

یکی دیگر از روش‌های ساخت افزایشی که جدیدا به آن اضافه شده و در دسته‌بندی های قدیمی لحاظ نشده، روش ساخت افزایشی با مذاب است. یعنی مستقیما از مذاب در ساخت افزایشی استفاده می‌شود. در حالیکه در سایر روش‌ها از پودر فلزی استفاده می‌شد و در سطح سابستریت توسط اشعه لیزر ذوب می‌شد. مثلا برای ساخت قطعات آلومینیومی به روش ساخت افزایشی ذوبی، فلز آلومینیوم را در دمای 850 درجه سانتیگراد ذوب میکنند. سپس توسط نازلی باریک، مقداری مذاب بر روی یک سابستریت فلزی می‌ریزند. سابستریت فلزی سریعا حرارت فلز مذاب را می‌گیرد و موجب منجمد شدن آن می‌شود. این ریختن فلز مذاب و انجماد آن توسط سابستریت به صورت لایه لایه تکرار می‌شود تا تمام قطعه فلزی ساخته شود. ماده اولیه مصرفی این دستگاه سیم آلومینیومی است. یکی از برندهای معتبر تولید کننده این دستگاه، کمپانی زیراکس است. نام زیراکس در پرینترهای چاپ کاغذ بسیار معروف است و هم‌اکنون برند Xerox ElemX تولیدکننده دستگاه پرینت سه بعدی ذوبی است. هدف تولید کنندگان این دستگاه به دست آوردن سهم بازار صنایع هوافضا، صنایع خودرویی، تجهیزات سنگین و به طور بالقوه بر صنایع نفت و گاز است. صنایع نامبرده شده به دلیل داشتن زنجیره تامین پیچیده، می‌توانند برای تامین و تولید قطعات خود از چنین دستگاهی استفاده کنند. این موضوع در کشورهایی همچون کشور ما که با مشکلات تحریم دست و پنجه نرم می‌کند می‌تواند تا حد زیادی در تامین قطعات موثر واقع شود. مثلا برای تامین قطعات صنعت هوایی که یکی از مباحث چالش برانگیز کشور است این دستگاه می‌تواند کمک شایانی داشته باشد. در تصویر زیر شماتیک دستگاه پرینتر سه بعدی ذوبی را مشاهده می‌کنید.

liquid-metal-3d-printing-schematic

همانطور که در تصویر شماتیک بالا مشخص است، ماده اولیه فلز این دستگاه، سیم آلومینیومی است. سپس این سیم در یک بوته ذوب می‌شود. از طریق ریختن قطرات مذاب ایجاد شده بر روی یک سابستریت متحرک، قطرات مذاب با دادن حرارت خود به سابستریت فلزی، منجمد می‌شوند. از کنار هم قرار گرفتن این قطرات منجمد شده، شکل قطعه نهایی حاصل می‌شود. در پایین فیلمی از دستگاه شرکت زیراکس را در همین زمینه می‌بینید.

نرم افزارهای شبیه‌سازی پرینت 3 بعدی ذوبی

نرم‌افزار Flow 3D که برند نسبتا آشنایی در زمینه شبیه‌سازی های متالورژی است، هم اکنون نرم افزار خود را در زمینه شبیه‌سازی فرآیندهای ساخت افزایشی نیز اعتبار سنجی نموده که یک نمونه از این اعتبارسنجی‌ها را در مجله معتبر Elsevier Additive Manufacturing منتشر نموده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا